"Той ще води отбора до края на сезона, а до 30 април ще говорим за удължаване на неговия контракт. Доскорошният футболист, играл основно в Нефтохимик - г-н Бранимиров, също идва в клуба, а до дни предстои г-н Костов да уточни и останалата част от спортно-техническия си щаб. Искам да благодаря на Николай Костов, че след успешна кариера като треньор в две първенства, които вече са по-силни от българското – Кипър и Украйна, той реши да продължи кариерата си в България", добави още адвокат Батков.

"Той никога не е бил трети или четвърти вариант за нас, той бе вариант номер едно. Проблемът обаче бе, че дълго търсихме контакт с него и аз се опасявах, че може и да не можем да откликнем на очакванията му. За щастие, това се оказа, че не е така и аз му благодаря за това", сподели още Батков.

Относно това дали Костов ще има пълната власт в тима, собственикът на "сините" каза:

"В Левски никога не е имало разделяне между спортно ръководство и треньор, но по традиция старши треньорът винаги е имал пълната гама отговорности и права относно представителния ни отбор. Привличане на играчи, тактика, мачове. Спортно-техническият директор отговаря за други неща, с него се съгласува селекцията и условията на футболистите".

48-годишният Костов, който е работил най-вече в чужбина, направи име като наставник на украинския Металург Донецк. Той бе начело на отбора от Донецк в периода 2008-2010 година. Специалистът, освен това, е бивш играч на Левски,  съобщава БГНЕС.