Критики валят към Рони О`Съливан заради думите му, които поставиха под съмнение стандарта на игра на световното първенство по снукър.

Ракетата направо нарече младоците в играта "слаби", което предизвика отговор с укор от няколко негови колеги.

"Обичам Рони, но трябва да е внимателен в това какво говори - коментира Кен Дохърти, шампион на планетата от 1997 г., а сега все още №64 в ранглистата. - Това изказване не му отива и не е добро за нашия спорт. Той е лидерът ни, талисманът на снукъра.

Освен това, аз не съм съгласен, че стандартът е нисък. Мисля, че това първенство го доказва, не съм виждал такава игра от години."

В петък вечер два велики завършека белязаха полуфиналните битки, в които Рони обърна от 14:16 Марк Селби и спечели със 17:16 класическия сблъсък между двамата големи. Още по-голяма бе драмата в другия дуел, който също се реши при 16:16, в най-голямата възможна интрига на снукъра.

Кайрън Уилсън спечели със 17:16 срещу Антъни Макгил, като решаващият фрейм продължи над час и половина, завършвайки с общо 186 точки - най-много в цялата история на световните първенства, за да вдигне накрая ръце англичанинът срещу отчаяния шотландец.

И двамата за първи път бяха на полуфинал, а Уилсън отиде в мача за титлата срещу Рони О`Съливан, който преследва шестата си титла. Такова постижение ще го нареди до Рей Риърдън и Стийв Дейвис.

След изиграването на ранната сесия днес, Ракетата поведе с 6:2 фрейма и изглежда крачи уверено към титлата.

Селби също насочи пръст с критики към победилия го ас на полуфинала. Поведението на Рони на моменти му се е сторило неуважително.

"Разочарован съм, той не показа респект нито към мен, нито към спорта - каза Марк. - Изстрелването на топки със 100 километра в час в трудни за него моменти не показва духа, който нашият спорт излъчва."