Дъстин Джонсън облече прочутото зелено сако, с което си тръгва шампионът в Мастърс надпреварата в голфа.

Световният №1 победи с рекордно постижение от -20 на състезанието в Аугуста, подобрявайки постиженията на Тайгър Уудс и Джордан Спийт. Втори е Камерън Смит (Австралия), а трети остана кореецът Сундже Им.

На 36 години Джонсън печели първия си Мастърс, но неговите постижения в спорта са огромни. 193-сантиметровият американец е първият с победи и в четирите надпревари от Световния голф шампионат, а времето му като №1 в ранглистата вече надмина 100 седмици.

Сред тези, които споделиха триумфа му с публикации в социалните мрежи, бе великият Уейн Грецки - най-големият, взимал някога в ръцете си стика за хокей на лед.

Дъстин Джонсън е негов зет, след като от 7 години е женен за дъщеря му Паулина, с която имат двама синове.

Именно към Грецки шампионът е дал обещание в началото на годината - че ако спечели турнира в Аугуста, който е най-важният в голфа, ще се оттегли и ще се посвети на семейството и ... внуците на великия Уейн.

След победата му тази нощ, Дъстин избегна въпросите по темата с усмивка.

По традиция, предишният шампион на Мастърса му облече зеленото сако, а в случая това бе митичният Тайгър Уудс. 

"Всичко е като на сън, една мечта от детските ми години - призна Джонсън. - Да получа сакото от Тайгър, да спечеля този най-голям и важен от всички турнири... Беше ужасно нервна седмица, но вече всичко е зад гърба ми."