Отборът на българската звезда бе безапелационен и нямаше никакво намерение да допусне изненадата от преди една седмица, когато пред собствена публика загуби изненадващо с 2:3 от най-силния си съперник в Група С. Късно снощи Тренто просто прегази тима на Закса с 3:0 и 25:20, 25:21, 25:9.

Интрига имаше единствено в първите два гейма, в който домакините успяваха да поддържат напрежението под Тренто. В третия обаче Закса не успя да противодейства по никакъв начин на трикратния шампион в турнира.

"Взехме си поука от първия мач. Най-накрая успяхме да свикнем с топката, която е различна от тази в италианското първенство. Закса играеше много силно в първите два гейма, но в крайна сметка успяхме да ги пречупим. Въпреки резултата смятам, че и двата отбора демонстрираха добри умения и решителност, които ще им помогнат в следващите етапи на турнира", заяви треньорът на Тренто Радостин Стойчев.

Матей Казийски завърши мача с 12 точки, като единствено отстъпи на Османи Хуанторена, който постигна 13 точки.

Италианският първенец се представи успешно във всички аспекти на играта. Трентинци вкараха 6 аса, допуснаха едва 8 грешки при сервис, постигнаха 67 процента успеваемост в атака и забележителните 59 процента при посрещане.

Тренто е лидер в Група С 10 точки. Два кръга преди приключване на груповата фаза втори е Закса с 8, следван от Волейбол Теруел от Испания с 4 и Партизан с 2, съобщи livesport.