Момчетата на треньора Мирослав Живков ще почиват само три дни и ще започнат подготовка на 3 януари за втория дял на първенството, което се подновява на 13 януари. В първите дни след Нова Година отборът ще опита да изиграе поне една контролна среща.

Наставникът Мирослав Живков коментира, че през паузата отборът няма да купува, нито да продава играчи и ще запази състава от първия полусезон.

Пирин-Балканстрой оглавява есенното класиране с 30 точки от 10 победи и 1 загуба. Въпреки добрите резултати, ръководството на тима не иска да внася допълнително напрежение върху състезателите и спечелването на първа титла в историята на клуба не е цел номер 1 пред отбора. За сега най-големия успех си остава второто място от миналия сезон. Преди това най-големия успех на отбора беше през сезон 2006-2007 г., когато Пирин-Балканстрой завърши първенството на трето място.

Почти по същия начин стоят нещата при втория в подреждането след края на есенния полусезон Марек Юнион Ивкони. Треньорът Найден Найденов пуска в почивка своите състезатели на 30 декември и ги събира отново на 3 януари.

По думите на наставника, отборът му е изпуснал да завърши полусезона поне с равен брой точки с тима от Разлог и очаква да навакса разликата през втория дял на шампионата. Като цяло обаче той е доволен от представянето.

През втория дял Найденов се надява неговият тим да продължи да играе съвременен волейбол и да се стреми към медал. А колкото по-благороден е той, толкова по-доволен ще бъде Найден Найденов и привържениците на волейбола в Дупница.