Това е шести такъв приз за волейболистките от 2001 година насам. Възпитаничките на треньора Марчело Абонданца са с 13 гласа от спортните редакции за първото място на предквалификационния турнир в Баку. Втори са баскетболистите от Лукойл Академик с 8 гласа.

"Времето е пред нас и знаем как трябва да се развива този отбор", заяви Тонев. Според него новият италиански наставник е променил обстановката в тима, изграждайки отношения на доверие и уважение, а също така е засилил мотивацията за победи. Мениджърът сподели още, че под наблюдение за бъдещи попълнения са много състезателки, както от разширения състав, така и извън него. Крайно необходими са отлична посрещачка и либеро, но селекцията предстои и за други постове, защото най-важното е да има конкуренция вътре в самия отбор, добави Тонев.

Той отбеляза, че тази година волейболистките от националния тим играят в по-добри клубни отбори и в по-силни първенства, отколкото миналата година и това също е голям плюс в тяхното развитие. Що се отнася до треньорския щаб, Тонев уточни, че знае конкретно кои други специалисти ще бъдат привлечени, но ще се въздържи да ги назове поименно, докато Управителния съвет на БФ Волейбол не ги одобри официално. Предстои назначаването на един кондиционен треньор, както и на още един помощник-треньор. Необходим е статистик, който да анализира особеностите на играта по време на мачове и в хода на подготовката. Няма да е достатъчен и един физиотерапевт, както досега. Необходими са двама, заключи Димо Тонев, цитиран от БГНЕС.