От прокуратурата разкриха, че есемесът е пратен от интернет сайт, през който могат да се задават чужди телефонни номера. Зад потребителското име, регистрирано за услугата, стои Георги Вучев.

Във волейболните среди упорито се коментира, че това е приятел на националка, която бе освободена от Балтич. От федерацията изпратили на словенеца цялата налична информация.

Преди няколко дни той заявил, че ще заведе дело в България и се надява извършителят да бъде открит и наказан. Реномето на Балтич пострада изключително много и е нормално той да иска възмездие.

"С каквото можем ще му съдействаме, но искът ще бъде частен", обясни генералният секретар на федерацията Станислав Николов, цитиран от Novsport.

Треньорът преживял тежко обвиненията най-вече заради своето семейство. Балтич може да претендира за солидна финансова компенсация, ако бъде уличен авторът на фалшивия SMS.

Под ръководството на новия треньор Марчело Абонданца националките се класираха за олимпийската квалификация в Турция. Вчера бе теглен жребият за групите на Европейската лига, а нашите се паднаха с Турция, Франция и Швейцария.