Специалистът потвърди информацията ни, че промени в състава няма да има и ще се разчита на вече утвърдилите се имена.

Утре вечер в София ще бъде тегленето на жребия за важната европейска квалификация за Летните олимпийски игри в Лондон. Осемте най-силни тима от Стария континент ще разберат в коя от двете групи попадат в битката за единствената виза за Игрите.

Турнирът в "Арена Армеец" ще бъде между 8 и 13 май, а билетите за феновете ще бъдат между 5 и 20 лева, а срещите на Владо Николов и компания са с фиксиран час 20:30 часа.

“За квалификацията няма време за подготовка и затова ще бъде повикан тимът от миналата година. Разбира се, ако са възстановени и могат да се включат, ще разчитам и на контузените през миналото лято Теодор Салпаров и Николай Николов. На първия етап от подготовката ще бъдем с хората от миналия сезон”, поясни Стойчев.

“През лятото след квалификацията, ако има хора, които може да бъдат от полза и да помогнат, ще бъдат повикани за подготовката с отбора“, не скри волейболният ни селекционер, който в първата си година начело на България разчиташе на 30 състезатели.

“Ние да се класираме за Олимпиадата! А с кои съперници не е важно“, така пък отговори Радостин Стойчев запитан какъв жребии и група си пожелава в битката за олимпийската квота в София.

В столицата ни през месец май ще доидат тимовете на европървенеца Сърбия, европейския вицешампион Италия, победителите от предквалификациите Финландия, Испания и Германия, както Словакия и Словения, които станаха втори в пресявките.

При неблагоприятно стечение на резултатите и нещата играчите на Радостин Стойчев ще имат последен шанс за олимпийска виза от интер-континенталната квалификация, на която се раздават последните 3 квоти - на победителите в турнирите в Италия (8-10 юни 2012), Япония (2-10 юни 2012) или Германия (8-10 юни 2012), информира Гонг.

Националите с още 1 шанс за Лондон, ако не вземат турнира в София