По-рано днес премиерът Бойко Борисов разкри, че досегашният ръководител на спортната зала Венцислав Генков е бил уволнен, заради много проблеми със съоръжението в последните месеци.

Вижте видео от пресконференцията

"Премиерът е изключително неприятно изненадан от проблемите с организацията - става въпрос за застъпване на дати за домакинства на турнира и сериозни проблеми с паркинга. За капак на всичко е взет наем за благотворителното събитие в подкрепа на журналиста Рачо Колев. Разбира се, парите ще бъдат възстановени", обясни Нейков.

Новият директор на залата Ивайло Георгиев е един от съветниците на финансовия министър Симеон Дянков.

"Искам първо изцяло да се запозная със състоянието и организацията на залата, след което ще дам пресконференция за бъдещите планове", заяви Георгиев.

Директорът на Национално спортна база Петър Божилов обяви, че не се притеснява от напрегнатата ситуация.

"Ние продължаваме работа по организацията на бъдещи спортни събития. Не се притеснявам, ако трябва и моята глава ще падне, важното е да продължим работата", каза Божилов.

Изключително неприятна бе ситуацията в зала "Арена Армеец" в края на миналата седмица, когато имаше представления на свето известната циркова трупа "Цирк дьо Солей". На паркинга на залата се получиха огромни задръствания, заради които част от хората влязоха със закъснение за представлението. Министър Нейков допълни, че не е редно да се взима такса за паркинг, след като зрителите плащат скъпи билети за събитието в залата.