Пред кореспондента на БНР в Италия Елена Шаханова селекционерът на България Силвано Пранди коментира мача със Световните шампиони и формулата на първенството, която позволява да се играят такива срещи.

"Знаехме, че ситуацията е много трудна. Да се говори за някакви заслуги в този мач е невъзможно, защото това не бе волейбол. Проблемът идва от регламента на първенството. Формулата е много лоша, защото позволява на отборите да избират загуба или победа.

От 35 години съм треньор на високо равнище и за първи път ми се случва да ръководя мач, в който победата няма смисъл. Необходими са други схеми, при които се играе само за победа.

Според ситуацията дадох възможност на младите да поиграят, защото за мен като треньор е без значение в коя група ще попаднем. Разпределителят Андрей Жеков има мускулен проблем и го оставих да почива. Беше важно тези, които участват, също да се обиграят в състезанието. Някои задачи изпълниха добре, други не съвсем, но мисля, че бе полезно за тях да усетят духа на Световното."

Междувременно волейболистите пристигнаха във Флоренция (Ит), където ще изиграят мачовете от 1/4-финалите срещу Испания днес от 22 часа и срещу Куба в сряда по същото време. Въпреки че Бразилия се уплаши от тези съперници, нашите приемат спокойно съдбата си.

"Не зная какво ще стане, но съм сигурен, че ще дадем абсолютно всичко, на което сме способни, за да победим", коментира капитанът Владо Николов.

На същото мнение е и младият център Светослав Гоцев: "Не ни е страх. Ние играем волейбол и те играят волейбол. Излизаме да покажем максимума за себе си и за цяла България - заяви Гоцев. - Ако се бояхме от някой отбор, нямаше да сме в тази група. Другите се страхуват от нас и има защо", завърши Гоцев, цитиран от Novsport.