Италианският селекционер на България пусна леко променен състав срещу тима на Раул Лозано, но това не попречи на българските волейболисти да покажат класа и да спечелят последната си среща в Италия.

"Трикольорите" заиграха добре още от самото начало на мача и поведоха с 8:5 на първото техническо прекъсване, а на второто преднината им бе 6 точки - 16:10. Това бе достатъчно за България да затвори гейма при 26:24.

Нашите играчи започнаха добре и втория гейм, но малката преднина, която имаха, бе намалена от германците до 6:6. Немският тим пък водеше на първото прекъсване със 7:8, а на второто - с 12:16.
Играчите на Пранди обаче заиграха много по-добре, направиха добра серия от точки, изравниха на 19:19 и спечелиха гейма отново с 26:24.

През третата част, българите водеха с 5 точки както на първото, така и на второто прекъсване - 8:3 и 16:11. "Трикольорите" в крайна сметка спечелиха гейма с 25:21 и останаха седми в крайното класиране на Мондиала в Италия.

Бразилия, Италия, Куба и Сърбия пък продължават битката за разпределението на медалите на 17-ия Световен шампионат по волейбол, предаде БГНЕС.

Куба е на финал след нова драма

Оставането на Пранди в националния е под въпрос


Салпаров: Толкова не ме е било яд през цялата ми кариера