"Благодаря на президента на Итас Диатек Тренто Диего Мосна, че се съгласи да пусне Радостин Стойчев да поеме националния отбор на България", заяви президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров.

Стойчев има договор до 2014 година като старши треньор на Итас Диатек Тренто, но ще съвместява тази длъжност с поста селекционер на българския национален отбор. Очаква се контрактът на Стойчев с волейболната ни централа да бъде за две години.

Специалистът е изразил желание настоящият помощник-треньор на "лъвовете" Камило Плачи да запази поста си.

През 2011 година на България предстои участие в турнира за Световната купа, който ще се състои в Япония. Надпреварата е квалификация за Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

"Досегашният селекционер Силвано Пранди все още не знае за решението ни. Ще го информираме по достоен начин. Специална работна група анализира работата на Пранди през тази година. Самият треньор не даде отчет за резултатите си", добави Данчо Лазаров.

Радостин Стойчев ще даде пресконференция пред българските медии, когато има възможност да се завърне в България. Тогава ще бъдат уточнени параметрите на договора на Стойчев с БФВолейбол.

Президентът на Марек Юнион Ивкони и член на Управителния съвет на волейболната ни централа Ивайло Константинов е бил един от хората, които са преговаряли с Радостин Стойчев. По-рано днес, на заседание на УС на БФВолейбол, Стойчев бе избран за селекционер на мъжкия национален отбор, предаде БТА.

Радо Стойчев заменя Пранди и поема националите