Това намекна президентът на Българска федерация по волейбол инж.Данчо Лазаров. Тук обаче става въпрос не да води селекцията ни, а да води треньорски семинари, подобно на 2010 година.

“Стига да намерим подходящата форма, може Силвано Пранди да продължи да помага на българския волейбол. Най-малкото, което може да се направи, е той да проведе поне 1-2 треньорски семинара. Може да продължи в тази насока. Такъв имаше през това лято, тогава нямаше масовост, но всички, които водеха националните ни отбори, бяха тема. Интерес към нови семинари на Пранди у нас ще има от онези, които наистина се интересуват от своето израстване в професията. В края на краищата всеки отговоря и би трябвало сам да се грижи сам за професионалното си израстване. И това Силвано Пранди да ти е тук в продължение на две години, и да не отидат родните треньори да му видят поне една тренировка, то само те губят“ каза пред Гонг босът на централата Данчо Лазаров.

По отношение на комуникацията с италианския специалист, той поясни: “Все още не сме благодарили на Силвано Пранди за работата му при нас, но ще го направим. Просто трябва да се отиде до Италия. Искаме да се срещнем с него, най-вероятно това ще стане в Модена. Трябва да намерим нужното време, да отидем, да си поговорим, да му благодарим с най-добри чувства за всичко направено до тук“.