"Самото парафиране може да се направи и по e-mail. Да - той е треньор, но няма още договор! Всичко е въпрос на формални уточнения на контракта. Сега сме стигнали до детайли по дадени въпроси, да няма недоизказани, необхванати, непредвидени и недообмислени неща“, това категорично обяви пред Гонг президентът на БФВолейбол инж.Данчо Лазаров.

Ето какво още поясни той:

"Радостин Стойчев не е назначен! Единственото решение, което взе Управителният съвет на федерацията ни е, че той е одобрен, а Силвано Пранди - освободен със съответните адмирации и благодарности за направеното. УС одобри и утвърди Стойчев като треньор на българския национален отбор по волейбол за мъже. Това е решението. УС не го е назначил, няма как и да го направи. След това действие започват съответните разговори във връзка с подписването на документите, които ще регламентират отношенията между треньорския щаб воден от Радостин и БФВолейбол."

"На Камило Плачи изпратихме официална покана да продължи да бъде пом.треньор на националния ни отбор. Той ни благодари за нея и трябва да очакваме решението му."

"Липсата на подписан договор с Радостин Стойчев за треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол не би трябвало да ни вълнува толкова силно. Всичко е въпрос на формални уточнения на контракта, постоянно водим разговори с Радостин. Сега той няма възможност да си остави клуба Тренто и да дойде само за подписването на този договор. Самото парафиране е възможно да се направи и по e-mail, и по всякакви способи. Според мен не бива да се преекспонира твърде много този въпрос."

"Да - той е треньор, но няма още договор! Има детайли в договора, които са в процедура на уточняване. Радостин би искал да бъдат предварително уточнени всички тези неща, които той като професионалист счита, че трябва да бъдат предвидени. Сега сме стигнали и до уточняване на детайли по дадени въпроси. Това е от много голяма полза както за нас, така и за него - да няма недоизказани, необхванати, непредвидени и недообмислени неща. Те могат да бъдат вписани в контракта, като допълнителни приложения или като джентълменски уговорки."

"Аз съм му благодарен за това, че иска да няма такива неща, всичко да бъде описано в договора, за да няма после проблеми в даден момент. След тези разговори с Италия, след заседанието на УС, сме имали само една среща, на която сме уточнявали такива въпроси. В момента се работи по договора. Не виждам нещо, което би трябвало да ни смущава. Ние по принцип сме се уточнили! Той твърде дълго обмисля предложението ни и чак след това каза “Да!”. аз приемем нещата от тяхната формална, макар и важна гледна точка."

"Един договор може много бързо да се подпише, ако предварително е работено върху него. Но може и по-продължително да се обсъждат детайли по него. Ние имаме принципната договорка и съвсем не изпитвам някакви смущения от това, че самият контракт като факт го няма! Не бих искал да правя предположения дали все пак може да не стигнем до единомислие. Чисто теоретично всичко е възможно."

Пранди пак ще работи за България?

Радостин Стойчев: Последното, което ме интересува, са парите