Българският наставник на световния и европейски клубен шампион Трентино БетКлик (Тренто, Италия) спечели народния вот убедително с близо 38% от гласовете.

Челната тройка се допълва от Петър Костадинов с 20% и Александър Попов с 15% от подадените гласове. Костадинов стана двоен шампион на България за момчета до 15 години и за момчета до 13 години като наставник на съответните селекции на Виктория Волей Пловдив. Попов постигна златен дубъл с мъжкия тим на ЦСКА и за първи път в историята класира български отбор за плейофите на Шампионската лига.

Над 2000 уникални гласа бяха подадени през единадесетте дни на анкетата, като от даден IP адрес можеше да се гласува само по веднъж.

Дълго време подгласник на Стойчев беше националният селекционер на младежите Николай Желязков, извел "лъвчетата" до европейско сребро, но впоследствие той остана на четвъртото място, предаде livesport.

Радостин Стойчев ще получи специалната награда по време на своята пресконференция на 7-и февруари от 15:00, в зала "Триадица" на Гранд хотел София. Именно на този брифинг Стойчев ще бъде представен официално като национален селекционер.

Крайното класиране на осемте номинирани в анкетата треньори изглежда така:

1. Радостин Стойчев - 37.67%
2. Петър Костадинов - 20.20%
3. Александър Попов - 14.90%
4. Николай Желязков - 11.72%
5. Силвано Пранди - 5.86%
6. Атанас Лазаров - 4.88%
7. Драган Нешич - 3.70%
8. Атанас Петров - 1.08%