След 20 кръга Зираат Банк е лидер в шампионата на Турция с актив от 53 точки след 18 победи и 2 загуби.

В турнира за купата на CEV турският гранд отпадна от българския ЦСКА след изиграването на "златен гейм".

"Благодаря на клуба, че ми даде шанс да работя като треньор, тъй като все още съм неопитен. Не правя специални тренировки преди началото на плейофите, продължаваме да тренираме нормално. Като млад треньор правя грешки и след това се опитвам да ги коригирам. Всяка грешка за мен е училище", заяви Константинов пред Хюриет.

"В турската лига има много опитни треньори, някои от тях имат стаж от 30 години. Аз се уча от последните ми години като състезател. Опитвам се да извадя информацията, която съм получил от последните сезони като активен играч. Чрез тази информация водя отбора. Не желая да има еуфория, искам до две години клубът да бъде на възможно най-високо ниво. Най-добрите играчи остават тук заради добрите финансови условия. Привличат се и класни чужденци, като Родригао и други, които са минали през първенството на Италия", каза още бившият български национал.

Констинтинов се върна и към мача на Зираат Банк с ЦСКА. Тогава българският шампион отстрани турския тим след разменени победи и "златен гейм".

"Нямахме никакъв късмет при "златния гейм". Преди двубоите с ЦСКА имахме много проблеми с основни играчи, които бяха контузени", добави Пламен Константинов.

Българският специалист говори и за плановете за развитие в близко бъдеще, които има Зираат Банк.

"Анкара е много голям град с голям потенциал. Местните футболни Анкарагюджу и Генчлербирлиги, както и баскетболният Тюрк Телеком не могат да задоволят глада на привържениците да гледат спорт. Ще се опитаме да привлечем публиката на наша страна, въпреки че в града има други мъжки и женски волейболни отбори", завърши Констинтинов, цитиран от Novsport.