Днес възпитаничките на Драгутин Балтич отлетяха за Турция, където утре ще се изправят срещу домакините в полуфинален мач.

"Както се казва - трети път за щастие. Всичко зависи само от нас. Тръгваме с нагласата да се хвърлим с всички сили, за да победим в първия мач и после каквото стане", каза Ели Василева.

"Аз съм добре физически, както и по-голямата част от момичетата. Имахме проблем с един вирус преди 2-3 дни, но вече сме по-добре. Миналото година домакинството не помогна на Турция, надявам се и тази да е така", допълни посрещачката на италианския Фопапдрети.

Вижте видео с изказването на Ева Янева и Елица Василева

Една от най-опитните състезателки от националния отбор Ева Янева разкри, че е получила лека травма в коляното, но вече се чувства по-добре.

"Получих леки болки в дясното коляно, но успях да направя няколко терапии и няколко инжекции и мисля, че няма да има проблеми. За съжаление ни нападна летният вирус и няколко от момичетата бяха с температура и други оплаквания", сподели Ева.

"Най-важното за нас е да попаднем във финала, което ни дава шанс за Гран При. Това ще бъде крачка напред за нас. Надявам се да изненадаме туркините и да не им позволим да вземат реванш за миналата година. Те играят със сърце, желания и мотивация, но мисля, че ние не им отстъпваме", допълни Янева.

Полуфиналният мач между България и Турция е утре от 19:30 часа българско време.