По разследване на Гонг има два начина да се е стигнало до това Христина Русева и Цветелина Заркова да са получили визираните от тях съобщения със сексуален характер в малките часове на нощта заради които избухна т.нар. сексскандал.

Уволниха Балтич, Димо Тонев заема поста му

Припомняме, че смс-ите са гласели: "Чукни три пъти, за да разбера, че си ти, и бъди дискретна".

Първи вариант – телефонът на Балтич да е бил хакнат и вторият – да е бил клониран неговият номер. На въпросната дата 4 септември от номера на специалиста са пратени само два смс-а, като единият е до Словения, другият също не е бил към български оператор. Твърди се, че в неговия апарат е нямало и запаметени номерата на състезателките.

На специална и спешна сбирка днес ръководството на Българска федерация волейбол реши да сезира Главния прокурор на Република България за изясняване на изключително неприятния случай, при който се появиха съмнения за неморално поведение от страна на Драгутин Балтич.

В официалното съобщение се пише: "От БФВ сме решени цялата истина по този случай да стане достояние на обществеността. Към този момент можем да заявим, че справката, предоставена от мобилния оператор, обслужващ телефонния номер на Драгутин Балтич, показва, че текстови съобщения до национални състезателки не са изпращани. На 4-и септември между 00.00 часа и 02.30 часа от този номер не са изпращани никакви ес ем ес-и. Въздържаме се да правим категорични изводи от това до изясняване на всички обстоятелства, за което изключително много разчитаме на компетентните органи в Република България".

Данчо Лазаров: Освободихме Балтич заради слабите резултати