Според Лазаров скандал няма и освобождаването на селекционера Драгутин Балтич е плод само на слаби резултати, съобщи Гонг.

"Още в понеделник взехме решението да освободим Балтич. Това се случи след двете загуби от Турция в контролите. Решението е от спортно-техническо естество. Генералният секретар на федерацията Станислав Николов замина вчера за Варна и съобщи решението ни на треньора. Разделихме се като хората", заяви Лазаров в ефира на Канал 3.

По повод твърденията за наличието на съобщения, с които словенецът е канил волейболистки в стаята си, шефът на родната централа беше категоричен: "СМС-и няма. В нас е официалната разпечатка от телефона на Балтич. На датата 4 септември, с която се инициира историята, той е пуснал два СМС-а до Румъния и Словения. Дали сме случая на прокуратурата, която разследва. Надявам се да разберем кой е авторът на тази интрига. Сигурен съм, че момичетата са получили съобщенията, но не от телефона на Балтич. Аз обаче не съм гледал телефоните им, това е лична информация".