"В тайбрека всичко е възможно да се случи, пропуснахме си шанса в първия и втория гейм, не бяхме на необходимото ниво. Когато вече стана трудно се справихме в третия и четвъртия гейм, в тайбрека имахме големи надежди, че ще вземем мача. Имахме две възможности, едната на Тодор Скримов, Матей рискува правилно при една топка, за съжаление не успяхме и ни остава да се съсредоточим върху следващите мачове", заяви Стойчев.

"Увереността идва от мачовете, загубихме първия гейм с 24:26 и втория с 25:27 с ниски проценти в атака. Когато не можем да отиграваме е нормално и другите неща да не се получават. Не ги затруднявахме при посрещането, оттам се появиха проблемите ни при брейк пойнт. Когато сервирахме по-добре през третия и четвъртия гейм нещата се получиха".

"Скримов не се справи в атака, очаквах да допринесе повече в атака, за него е първо участие, не искам да персонализирам нещата, доволен съм, че млади момчета намират място в състава, но това не е достатъчно, трябва да побеждаваме".

"Утре няма какво да губим срещу Полша, ще трябва да играем по-освободено и по-смело. Днес във важните моменти не ни достигна смелост", завърши Стойчев, цитиран от Гонг.