"Сините" взеха 13-та поредна победа, продължават без поражение в Балканската лига, и сега очакват да научат своя съперник в битката за трофея, измежду Галил Гилбоа и Апоел Тел Авив. Левски спечели трофея през 2010-та година, но миналия сезон не успя да премине полуфинал. Левски изигра доста слаби първи десет минути, в които търсеше ритъма си, и не бе особено съсредоточен и в двете фази на играта.

"Сините" водеха в първите две минути, но след това Фени се възползва много добре от дупките в защитата на българите, и дръпна с аванс, достигащ седем-осем точки. Само в рамките на две минути във втората четвърт Аарън Харпър собственоръчно обърна развоя на нещата, със серия от 11-0, Левски поведе, но след това до края на полувремето нещата вървяха кош за кош със смяна на водачеството. Почивката дойде при 40:39, и 17 точки в актива на Харпър, а от другата страна Иван Лилов и Дарко Соколов представляваха основната заплаха.

Джарид Фрай и Дарко Соколов стартираха добре второто полувреме за Фени, и отново македонците дръпнаха в резултата със седем точки, след поредица пропуски на Левски. И пак „сините” се разиграха след средата на четвъртината, като искрата дойде от Харпър, който освен, че вкарваше, и извеждаше отлично съотборниците си Павел Иванов, Митко Ангелов, Златин Георгиев на позиция те да отбележат. Българският състав дори поведе с пет точки минута преди края на третата част, но продължаваше да трупа и лични нарушения, като и Златин Георгиев, и Павел Иванов събраха по четири още преди финалния период. Харпър обаче покриваше всичко за Левски, и преди последните 10 минути вече имаше 26 точки, шест борби и четири асистенции, като и водеше във всички тези показатели в своя отбор.

Преди последната четвърт Левски бе и с най-голямата си преднина в мача – осем точки. Когато Харпър седна на пейката да почине в началото на последната част, се разигра Маркъс Хол, и авансът на "сините" стана двуцифрен – 11 точки. Джарид Фрай все пак продължи да наказва за Фени, и не можеше да бъде спрян без нарушение или кош. Македонците направиха серия от 9-0, за да се върнат после само на две точки от съперника, седем минути преди края на двубоя. Левски реагира незабавно, и от своя страна вкара 12 срещу една-единствена точка за Фени, а когато минута преди края Маркъс Хол вкара тройка с табло от осем метра, всичко изглеждаше приключило в полза на българския тим.

Класата на Левски и Аарън Харпър се оказа достатъчна, за да не се притесняват "сините" в последните секунди, с десетина точки аванс, и те прескочиха успешно първото препятствие Фени Инустри след 86:76. Аарън Харпър бе основния двигател на победата на българския отбор срещу Фени, като освен че завърши с 30 точки, овладя най-много борби – осем, и направи най-много асистенции – седем. Димитър Ангелов също продължава да играе силно във важните мачове на тима, и вкара 13 точки и взе седем борби днес, а намиращият се в отлична форма Маркъс Хол добави 18 точки. Стефан Георгиев отбеляза 11 точки, а Павел Иванов – осем. Българската звезда на Фени Иван Лилов отново вкара най-много – 20, Джарид Фрай добави 19, а Дарко Соколов завърши с 18.

На финал Левски чака победителя от втория полуфинал, между двата израелски тима – Галил Гилбоа и Апоел Тел Авив. Финалът е в понеделник, 23 април, съобщи Гонг.