Брайънт почти собственоръчно изкова победата на Лос Анжелис Лейкърс над Оклахома Сити Тъндър със 114:106, след като тимът му изоставаше почти през цялото време.

Легендарният фен на Лейкърс Джак Никълсън получи овации по случай 75-я си рожден ден, на обичайното си място край терена.

Мачът обаче ще се запомни освен със страхотния обрат на домакините, от 18 точки пасив, и с една от най-грозните сцени, случвали се в Лигата в последно време. Минута и половина преди почивката, баскетболистът Мета Уърлд Пийс, иначе познат повече като Рон Артест, удари с лакът в главата Джеймс Хардън, и за малко не докара сътресение на гарда на Оклахома Сити. Артест твърдеше, че го е направил в изблик на емоция след мощна забивка, без умисъл, но след повторенията всички останаха с друго впечатление. Рон Артест бе изгонен, а Хардън не успя да продължи мача, въпреки че лекарите на Оклахома обясниха, че няма сътресение.

През второто полувреме Лейкърс не успя да се отърси от шока от случката, и остави Оклахома да вземе сериозен аванс. Гостите обаче също не бяха много на себе си, и пропуснаха много възможности да приключат мача, като удвоят преднината, и накрая това им коства победата. Брайънт докара нещата до продължение, разбира се, и след помощ от страна на Стив Блейк, отчел се с важна тройка за начало на обрата, и Джордън Хил, който изуми всички с изявите си под коша.

В редовните 48 минути резултатът бе 91:91, а след пропуски на двете суперзвезди от двете страни – Брайънт за Лейкърс и Кевин Дюрант за Оклахома, и след първото продължение пак имаше равенство – 97:97. Кобе обаче избухна във второто продължение, и вкара шест точки в него, за общо 17 от страна на домакините.

Гардът на Оклахома Сити Ръсел Уестбруук изигра един от слабите си мачове, въпреки че записа 14 точки и 10 асистенции, той реализира едва три от 22 шута в срещата. Въпреки загубата,

Дюрант поне размина Кобе Брайънт в класацията за топреализатор на сезона в НБА, и вероятно ще успее да спечели за трета поредна година отличието. Той приключи мача с 35 точки, но също не стреляше особено добре. Сърдж Ибака добави 18 точки, 14 борби и седем чадъра за Оклахома, докато Джеймс Хардън имаше 14 точки за 13 минути, преди да се наложи да напусне терена. Кобе Брайънт приключи с 26 точки и осем асистенции, Пау Гасол добави 20 точки, 14 борби и девет асистенции, а Джордън Хил избухна с 14 точки и 15 борби, предаде Гонг.

Останалите резултати от НБА снощи:

Лос Анджелис Клипърс — Ню Орлиънс 107 : 98
Денвър — Орландо 101 : 74
Минесота — Голдън Стейт 88 : 93
Сан Антонио — Кливлънд 114 : 98
Шарлът — Сакраменто 88 : 114
Детройт — Торонто 76 : 73
Маями — Хюстън Рокетс 97 : 88
Атланта — Ню Йорк Никс 112 : 113