Коби Брайънт отново бе решаващият коз на "езерняците", които се спасиха в края от трета поредна загуба, която щеше да направи отпадането им доста вероятно. Суперзвездата на НБА реализира 18 от 18 наказателни удара, и 14 от общо 36-те си точки в последната четвърт, за успеха.

Скандалният Мета Уърлд Пийс, познат преди като Рон Артест, реализира два пъти от фаула 12.9 секунди преди края, след грешка на Кевин Дюрант, а след това Дюрант пропусна от тройката, преди Андрю Байнъм да направи чадър на най-добрия блокировач в Лигата Сърдж Ибака, със сирената. И Байнъм, и Пау Гасол, завършиха с дабъл-дабъл за Лейкърс – с по 11 борби, първият с 15 точки, а вторият с 12.

Дюрант вкара 31 за Оклахома, а Ръсел Уестбруук и Джеймс Хардън добавиха по 21, но гостите загубиха борбата под коша. Мач №4 от серията е в събота, отново в Лос Анжелис.

В полуфинал от Източната конференция, Филаделфия изравни серията на Бостън до 2-2, след невероятен рейд и успех с 92:83 у дома. Лидерът на Фили Андре Игуодала изравни резултата минута и половина преди края с тройка, след като тимът му навакса изоставане от цели 18 точки в третата четвърт.

След слабо първо полувреме, домакините избухнаха след почивката, и сториха невъзможното, за да си върнат за загубата от предишната среща. Игуодала не спря с изравняването, и вкара още пет точки след това, за да приключи нещата в полза на Филаделфия. Той завърши с 16 точки, колкото вкара и Евън Търнър, Лу Уилямс добави 15, а за успеха допринесоха и всички останали момчета на Дъг Колинс, като всеки, влязъл в игра, се разписа. Пол Пиърс вкара 24 за Бостън, Ражон Рондо направи 15 асистенции към 15-те си точки, а 15 реализира и Брандън Бас, но гостите бяха тотално доминирани в подкошието.

Мач №5 е в понеделник в Бостън, предаде Гонг.