Хей повали на ринга два пъти съперника си с леви удари и в последния случай съдията Луис Пабон прецени, че Чисора не може да продължи боя. Въодушевеният Хей каза след двубоя, че след това "съобщение" Виталий Кличко едва ли ще иска да се бие с него и ще се отдаде на политиката.

Световната боксова асоциация (WBA) одобри срещата между Хей и Чисора и обеща да присъди титлата интерконтиненталната титла на победителя, докато Световният боксов съвет (WBC) заклейми като незаконен боя между двамата британски боксьори.

Основната особеност за тази среща се явяваше това, че боксьорските си лицензи двамата получиха от Федерацията по бокс на Люксембург. Чисора бе лишен от лиценз заради неспортсменското си поведение преди и след мача с Виталий Кличко, докато Хей просто отказа да продължи своя в края на миналата година.

На професионалния ринг Хей вече има 25 победи и две поражения, докато Чисора в 19 боя има 15 успеха, 9 от тях с нокаут, а снощната загуба бе четвърта в последните му 5 мача, информира БГНЕС.