Оскар Писториус беше арестуван по обвинение, че е убил гаджето си. Говорителят на полицията Дениз Бюкес каза по-рано, че заподозреният е бил изненадан от приятелката си, която се е опитала да проникне в дома му рано тази сутрин, като си е помислил, че тя е крадец.

От разпит на съседите стана ясно, че от дома на Писториус са се чували писъци и викове малко по-рано същата вечер. Тя разкри, че полицията е била викана в дома по други причини след обаждане за "домашен скандал". Оскар Писториус е бил разпитан в полицията, след като застреля смъртоносно приятелката си.

Според Бюкес, Писториус е бил разпитан без преференции. "Адвокатите му ще поискат да му бъде определена гаранция", добави говорителката, като разкри, че няма други заподозрени по случая.

Освен пистолет, в дома на Писториус са намерени и бейзболна бата, и дори автомат. Писториус никога не е крил, че държи толкова оръжия в дома си, като често е споменавал това в интервюта. По-рано днес южноафриканската олимпийска и параолимпийска звезда в леката атлетика Оскар Писториус беше арестуван по обвинение, че е убил гаджето си. Полицията отказа да назове 26-годишния атлет като заподозрения, но потвърди, че жена е намерена мъртва в района Силвър Уудс, който е на изток от столицата Претория.

"Намерихме деветмилиметров пистолет на местопрестъплението. 26-годишен мъж е задържан", казаха органите на реда. Радио от Йоханесбург заяви, че Писториус е застрелял гаджето си в главата и ръката, въпреки че подробностите около инцидента са неясни. Възможно е и да я е объркал с крадец.

Писториус, който бяга с метални остриета, вместо крака, беше първият атлет с две ампутации, който участва на Олимпиада и дори стигна до полуфиналите на 400 метра в Лондон. Южна Африка може да се похвали с едно от най-високите нива на насилие в света и доста хора носят оръжия, за да пазят дома си.

Мобилният телефон на Писториус препращаше към гласова поща днес. Няма коментар и от агента му.

Най-известният параолимпиец уби приятелката си