Кобрата направи страхотен мач и победи по точки най-тежкия си съперник до този момент. 41-годишният американец до този момент имаше 38 победи и едва 3 загуби на професионалния ринг, но въпреки големите си закани преди мача, не успя да постигне повече от достойна загуба срещу мощния българин, съобщи Гонг.

Кобрата бе близо и до победа с нокаут, но предпочете да не рискува и да изчака края на мача, след който резултатът бе ясен – победа на Кобрата, потвърдена и от тримата съдии на мача.

За Пулев това бе 18-а победа от 18 мача на профиринга. Той успя да защити интернационалната титла на IBF, но по-важното е, че официално си осигури мач за световната титла на Международната боксова федерация, която е притежание на Кличко.

Все пак, не е сигурно, че Кобрата ще играе с украинеца, тъй като преди това Кличко трябва да победи Александър Поветкин в мача между двамата на 5 октомври в Москва. Битката е за четири от най-престижните световни титли, а победителят ще се изправи срещу Пулев.

Българинът излезе под звуците на AC/DC и през целия мач получаваше сериозна подкрепа от трибуните, не само от българските, но и от немските зрители.

В началото Кобрата започна стратегически по-спокойно и даде инициативата на "Тигъра". С всеки изминал рунд обаче българинът ставаше все по-агресивен, за да се стигне до четвъртия рунд, в който Кубрат показа на американеца своята сила. Томпсън се изнерви и започна да прави "мръсни" удари зад главата на съперника. Американецът свали тотално гарда в петия рунд, което не беше добър ход от неговата страна, тъй като Кобрата прати няколко опасни удара директно в целта.

"Тигъра" започна да издиша в шестия рунд, а в седмия и осмия повече влизаше в клинчове, отколкото да се боксира. Кубрат Пулев прати съперника си на земята в 9-ия рунд, а съдията не отсъди нокдаун, но това беше началото на края в този мач за Томпсън.

В следващите три рунда, българинът се боксира разумно, без да рискува и по този начин спечели по точки срещата с Тони Томпсън.

Кубарт Пулев: Всичко това е за България