Така бе сложена точка на една класическа романтична история за аутсайдер, който оборва всички прогнози в спорта. "Филаделфия" бе в тази роля и преди двата си мача от плейофите по пътя към Супербоул, и а в неделя през нощта на финала. Но спечели.

Купата "Винс Ломбарди" за първи път в ерата на Супербоул е за "Ийгълс", докато Том Брейди, великият куотърбек на "Патриотите", пропусна да спечели шестата си титла. Империята на най-влиятелния отбор в последните 20 години може би се срива - Брейди е вече на 40.

И негова грешка, когато бе атакуван и изпусна топката от ръцете си по-малко от 2 минути преди края, довърши "Ню Инглънд". Малко преди това, при 33:32 за отбора на легендарния Том, Зак Ерц от "Фили" направи удивително хващане на пас и полетя към тъчдаун, достигайки линията със свръхусилие.

След грешката на Брейди, "Ийгълс" получиха още един шанс за атака и я завършиха с фийлдгол - 3 т., с които разликата стана 41:33 и шампионите от 2017 г. бяха изправени пред невъзможна мисия.

52-рото издание на Супербоул остава в историята с феноменална атакуваща игра и на двата отбора, счупили рекорда за най-много нападателни ярдове (1151), спечелени в мача. Не само на финал - изобщо в историята на НФЛ, в какъвто и да е мач! Отбелязаните 74 точки също са впечатляващи, като са второ постижение в историята (1995 г., "Сан Франциско" - "Сан Диего" 49:26).

Имаше и още една история за аутсайдер, спечелил напук на прогнозите. Ник Фоулс, започнал сезона като резервен куотърбек на "Филаделфия", игра само заради контузията на Карсън Венц през декември. Но стана герой в плейофите и бе изключителен на финала, като стори и нещо нечувано.

Фоулс подаде за 3 тъчдауна, което му е работата, но и сам пое пас и отбеляза след комбинация, която граничи с безумие от лудост и гениалност за такъв мач. При нея съотборниците му си подхвърлиха топката, а самият куотърбек изтича в ендзоната и получи паса, което остави напълно объркани съперниците.

Изобщо - това бе зрелище за историята. Непобедимите "Патриоти" срещу най-страхотните аутсайдери, които не се предадоха, когато ги отписваха срещу "Атланта" и "Минесота" в плейофите, нито на Супербоул.

Джъстин Тимбърлейк разтърси стадиона в Минеаполис с шоуто си на почивката, като и духът на Принс оживя - холограма върна над публиката образа на починалия страхотен музикален идол.

Но най-голямото шоу този път бе на терена. Мач, от който не можеш да откъснеш поглед и за секунда.

Посрещането и парадът във Филаделфия обещават също да са за историята. "Ийгълс" има славата на отбора с много луди фенове и не по-малко от 1 милион от тях в понеделник вечер ще са по улиците.

След загубата Брейди може и да се оттегли. Ще стане ясно вероятно през лятото, когато започне подготовката за новия сезон. С този колосален спортен герой ще си иде една цяла епоха на най-дълго доминиралия отбор в американския футбол, на династията "Ню Инглънд".