Спринтьорката бе изключително доволна от постижението си, като дори сподели, че това е била детската и мечта.

"Чувствам се страхотно, макар че съм много уморена след всичко през което минах в последните дни. Все пак трябва да отбележа, че основните състезателки отсъстваха от състезанието и може би нямаше да спечеля, ако всички бяха на старта. Все пак обаче, победата си е победа", започна Ивет.

"Почувствах се страхотно, когато след състезанието, при мен дойде Юсеин Болт и ми стисна ръката. Тогава той каза: "Момиче осъзнаваш ли, какво направи?". За мен е изключителна, че спортист като него е запознат с кариерата ми. Той знаеше всичко за мен и това ме накара да се чувствам още по-специална", продължи щастливата победителка.

"Никой в Осло не вярваше, че след края на състезанието именно аз ще съм победителката. Наложи ми се да давам около един час интервю за IAF, в което репортерът не можа на две страници да събере всичките ми операции и контузии. Това ме кара да вярвам, че и за напред ще мога да жъна успехи", продължи "диамантената принцеса".

"Италия ми даде спокойствие и там научих, че не е най-важна победата и резултатите. Важно е да работя върху себе си и да нямам повече контузии, пък каквото ще да става. Треньорът ми не е открил топлата вода, по-скоро ми показа, как да съм по-спокойна.", обясни още тя.

"На старта бях спокойна, че ще спечеля, защото всички ме определяха като фаворит. Когато тръгнах обаче мислех, че ще финиширам 5-а или 6-а, защото стартирах много слабо, но в крайна сметка показах силата си след 50-ия метър и заслужено спечелих", допълни Ивет.

Блестящ финален спринт на Ивет Лалова в Диамантената лига