Легендата на световната гимнастика Йордан Йовчев изрази впечатленията си от днешния ден на Олимпийските игри в Токио.

Не е изненада, че родният атлет остана впечатлен от победата на Руския олимпийски комитет в отборната надпревара при жените в неговия спорт. Рускините триумфираха за сметка на големия си съперник САЩ, а изненада бе отказа на голямата звезда Симон Бейлис да участва в надпреварата. Тя се оплака от проблем с психичното си здраве.

Денят за България спаси младия ни плувец Любомир Епитропов, който се класира за полуфинал в дисциплината 200 метра бруст. Той подобри националния рекорд с времето си от 2:09.68 минути и за първи път в кариерата си влезе под 2:10.00 минути. Завърши на пето място в серията си и общо 14-о от всички претенденти.

Нашите олимпийци имаха и неуспехи днес. Голямата ни надежда в джудото Ивайло Иванов отпадна в осминафиналите, след като преди това постигна победа за 28 секунди.

В бадминтона Линда Зечири записа загуба в първия си мач, но все пак в този спорт можем да се поздравим и с победа, тъй като сестри Стоеви приключиха участието си в надпреварата на двойки с победа 2:1 над тайландки.