Лекоатлет с вероятно най-звучното име в спорта, превзе интернет с уникален завършек на бягането му на 400 м с препяствия.

Случи се по време на шампионата за колежани Southeastern Conference (SEC) Track & Field Championships в САЩ, а името Инфинит Тъкър вероятно до днес не ви е говорило нищо.

Както и на по-голямата част от спортните фенове по света.

В превод това е нещо като Безкрайният Тъкър, който се оказа безкрайно амбициозен и изобретателен, за да спечели титлата. Финалът на бягането бе съвсем близо до съотборника му от колежа Робърт Грант, като се очертаваше фотофиниш.

Тъкър обаче полетя в плонж, с изпънати напред ръце. Нещо като Супермен, като птица...

"Затворих си очите и скочих към мама, която беше до финалната линия. Исках да я прегърна - пошегува се Инфинит. - Просто изпънах цялото си тяло, исках отчаяно да спечеля."

Грант не беше особено доволен, разбира се. "Ако кажа какво мисля тук, пред камерите, треньорът ще ме изхвърли от отбора", клатеше глава в интервюто победеният атлет.

Видеото е вайръл хит и вече има няколко милиона гледания в различни платформи. Телевизионният канал ESPN го определи за спортен момент на седмицата в Щатите, като той изпревари ключови изпълнения от плейофите в НБА и НХЛ.