Най-значителната промяна в дизайна е острият нос, който е подобен на повечето конкуренти. Единствено от Макларън избраха да не ползват такъв дизайн на носа на болида си.

Дизайнът на болида не е революционен, каквито спекулации имаше преди време. Тогава някои медии обявиха, че Мерцедес бави умишлено пускането на новия си болид, за да скрие специфични нововъведения.

"Чувствах се страхотно в първите обиколки в новия болид. Успяхме да привикнем с автомобила и вече прогресираме в тестовете. Следващите две седмици ще бъдат важни и интересни, защото ще разберем къде се намираме спрямо останалите", каза Розберг.

В последните два сезона Мерцедес завърши на незадоволителното 4-то място. Миналата година обаче към отбора се присъединиха Боб Бел от Рено, бившия дизайнер на Ферари Алдо Коста и Джеоф Уилис от Уилямс. Сега шефът на отбора Рос Браун вярва, че отборът е готов да направи следващата крачка в класирането.

"Никой не е доволен от 4-то място. Не сме тук за такива резултати. Трябва да вървим напред, но аз съм уверен, че със силите, които имаме, с ресурсите, които имаме и отбора, който построихме, можем да направим това", коментира Браун, цитиран от livesport.