Италианецът намекна, че Бърни вече е прекалено възрастен, за да ръководи Ф1.

"Не се чувствам на 82 години. Не спирам да работя и за минутка, сега тръгвам за Женева, после летя за Истанбул да видим как можем да съживим Гран при на Турция и после ще участвам в Световния моторспорт съвет", заяви Екълстоун.

"Няма да спра дотук, имам хиляди идеи за развитието на Формула 1. В толкова ли лоша форма изглеждам две седмици след Гран при на САЩ, която толкова исках и някак си дори създадох. Да, на 82 съм и никой не може да го отрече. Но преди години дискутирах важни въпроси с един 88-годишен джентълмен, тогава Лука беше на 40. Неговото име беше Енцо Ферари. Повярвайте ми, на тази възраст той ме респектираше, защото беше много строг, проницателен и с остър като бръснач ум", каза още Бърни, цитиран от Formula1.bg.

Екълстоун коментира и отношенията си с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. "Както и да е, уважавам мнението на Лука. Нищо страшно не е станало. Той ме е атакувал неведнъж, но накрая винаги се разбираме. Нямам лоши чувства към него", завърши британецът, цитиран от ТопСпорт.