Испанецът е на мнение, че сезонът му е бил безгрешен. Битката за титлата между него и Фетел беше до последното състезание, но накрая пилотът на Ферари изгуби от Ред Бул само с три точки. От 20-те състезания тази година, Алонсо спечели 3 и се е качвал на подиума след общо 13 от тях.

"В някои години си мислиш, че си си свършил работата добре и други, в които смяташ, че нещо ти е липсвало или си искал да промениш. Понякога се надяваш догодина да си по-добър. Тази година беше перфектна. Ще е почти невъзможно да повторя това в кариерата ми", заяви Фернандо.

Ферари имаха слаб старт на годината в зимните тестове, след като колата доказа, че е много далече от темпото на основните си противници преди началото на сезона. Алонсо е убеден, че няма как стартът на 2013 да е по-слаб от последния.

"На теста в "Херес" изоставахме с около 2.5 сек от темпото, така че ще е почти невъзможно положението да е по-лошо. Затова очакваме по-добър старт. Няма съмнение, че Ред Бул ще са фаворити на старта. Те завършиха сезона с доста силна доминация, а правилата остават горе-долу същите. В края имаха седем-осем десети предимство, така че в следващите два месеца ще трябва да ги настигнем, което не е лесно. Поне отправната ни точка ще е по-добра в сравнение с миналата година", обяснява Алонсо.

Пилотът признава, че Ферари ще трябва да работят, за да настигнат противниците си, но независимо от това двукратният световен шампион продължава да се надява, че отборът от Маранело ще успее.

"Това е целта на всеки отбор: пилотите му да са първи и втори в събота, както и в неделя. Няколко отбора успяха да постигнат това наскоро - Макларън и Ред Бул, дори Лотус. Ние не успяхме да си свършим работата както трябва по отношение на представянето на колата и това ще е целта ни следващата година - да имаме бърза кола", заявява Алонсо, цитиран от ТопСпорт.