Това беше втори пореден успех за британеца и общо трети за Мерцедес от три старта от началото на новия сезон в най-престижната автомобилна надпревара. Освен това, британецът и световен шампион от 2008 година изравни Хуан Мануел Фанджо във вечната ранглиста на Формула 1 със своя успех номер 24 в Гран при.

Хамилтън взе първата позиция от своя съотборник Нико Розберг, който в събота следобед спечели квалфикациите на "Сахир". Той излезе начело още в началото и не отстъпи до самия край на надпреварата, а неговото време от 1:39:42.743 часа беше с 1.085 секунди по-добро от това на германеца.

Последното място на почетната стълбичка остана за Серхио Перес от Форс Индия, изпреварил с по-малко от половин секунда състезателя на Ред Бул - Даниел Рикардо.

След като беше отнесен в първия завой, Розберг направи няколко опита за изпреварвания, но дори и забавянето на темпото при четирите появявания на автомобила по сигурността не попречиха на Хамилтън, предаде БТА.

В крайна сметка от Мерцедес решиха да успокоят своите пилоти далеч преди края на състезанието, включвайки техническия директор Пади Лоуи по отборното радио. "Остават 10 обиколки до края. Нека приберем и двата автомобила цели", каза Лоуи, след което Розберг и Хамилтън просто довършиха двойната победа.

Розберг, който спечели първото състезание за сезона в Австралия, където Хамилтън отпадна, запази челното място в генералното класиране с актив от 61 точки. Британецът изостава с 11 на втора позиция, а Нико Хюлкенберг от Форс Индия е трети с актив от едва 26 точки.

Световният шампион Себастиан Фетел беше едва шести от десето място на стартовата решетка, като германецът дори получи отборна заповед от Ред Бул да пропусне Рикардо рано в състезанието.

Ферари страдаше с Фернандо Алонсо и Кими Райконен на опашката в челната десетка, докато болидите на Макларън отпаднаха след грешки на Кевин Магнусен и Дженсън Бътън.