Вече три състезания пилотите Фернандо Алонсо и Кими Райконен са доста далеч от място на подиума, а предвид обещаващите резултати в зимната подготовка, "скудерията" трябваше да бъде сред водещите тимове.

Доменикали е решил да поеме отговорност за слабите резултати и напуска позицията си с незабавен ефект. Неговото място ще бъде заето от Марко Матиачи, който е изпълнителен директор на италианската марка за Северна Америка.

Макар че Доменикали донесе титла при конструкторите още в първата си година начело (2008), оттогава досега пилот на "черните кончета" не е успявал да стане световен шампион. Фелипе Маса бе много близо това през 2008 година, а през 2010 и 2012 година Фернандо Алонсо бе най-отявления опонент на Себастиан Фетел.

Смяната в правилата за 2014 година бе златен шанс за "Ферари" да започне на чисто и да припомни за славните си времена. Очакваше се заради повишеното значение на двигателите, "скудерията" да има предимство пред останалите, но засега италианците не могат да стигнат лидерите "Мерцедес", предаде Гонг.