На първата си среща с медиите за уикенда двукратният световен шампион започна коментара си за промяната с думите, че не е работа на пилотите да обясняват и реагират при подобни промени, но той има пълно доверие в онова, което шефът на Скудерията Стефано Доменикали прави.

След това бе по-откровен, като заяви директно: - Трябваше да направим нещо, да имаме някаква реакция на ситуацията, в която изпаднахме. Имам пълно доверие на Стефано и целия екип и мисля, че наистина се нуждаехме от подобна промяна.

Алонсо заяви още, че познава и високо цени работата на Пат Фрай от периода, когато бяха заедно в Макларън, пише Clubs1. Испанецът изрази увереност и в това, че въпреки смяната по средата на сезона - както се случва с треньори на футболни тимове - той се надява на бързи резултати още тази година, а не тепърва да се изгражда новият екип и да се прави колата за следващия сезон.

Според него въпреки недоброто начало на сезона все още са изминали само 5 състезания и дори титлата би могла да бъде спечелена.

- Никой не може да каже сбогом на титлата само след пет старта, но наистина трябва да подобрим много бързо колата си, за да имаме шанс - бе категоричен испанецът, цитиран от Novsport.

Говорейки за неделното състезание, Алонсо бе категоричен, че именно в него шансът му би могъл да бъде по-добър, защото както се изрази той "на тази писта аеродинамиката има най-малко значение, а в нея Ферари тази година определено не е най-силният автомобил".