Два нищожни километра не достигнаха на световния шампион да ликува с шестия си успех за сезона. Дженсън Бътън се възползва от златния шанс и изпревари излезлия широко Ред Бул и открадна триумфа от ръцете на германеца, който оглавяваше състезанието до последната обиколка.

Бътън спечели драматично Гран при на Канада

"Единственото нещо, което искам да направя сега е да крещя. Бях прекалено консервативен, докато бях начело. Ако бях пришпорил колата малко повече, щях да имам предимство от шест,седем секунди, но не изпитах напрежение и бях по-бавен. Видях как Дженсън се приближава и дори тогава предимството ми щеше да е достатъчно за победата. Тогава допуснах грешката, а след това беше невъзможно да го изпреваря", споделя разочарованият Фетел.

Въпреки пропуснатата възможност Фетел разполага с повече от удивителен аванс на върха на генералното класиране (60 точки пред Бътън).

За успокоение на Фетел в Германия вече изчисляват кога пилотът на Ред Бул ще може да бъде считан за сигурен световен шампион. По сметките на "Билд", ако Себ вземе следващите осем състезания, той ще може да празнува пет кръга преди края на шампионата – в Южна Корея на 16 октомври, предаде livesport.