52-годишният специалист подписа днес договор за две години и половина, сменяйки на поста Антоан Комбуаре. Клод Макелеле и бившият фитнес треньор на Милан Джовани Маури пък влизат в щаба на италианския наставник.

"Имах доста обаждания от Англия, а опитът ми там ми помогна много. Както и да е, всичко тук предразполага към добри условия за работа и всички ние имаме сериозни амбиции да успеем. Вълнувам се от този проект", продължи италианецът, цитиран от БГНЕС.

Анчелоти разкри, че негов приоритет ще бъде ПСЖ да играе атрактивен футбол. Той, освен това, обсъди и вариантите да привлече през януари в тима Алешандре Пато, Дидие Дрогба и Флоран Малуда.

Карло Анчелоти официално пое ПСЖ

"Не съм дошъл тук, за да променям всичко. ПСЖ все пак е на върха в Лига 1. Искам да играем динамичен и атрактивен футбол, но и ефективен. Аз имам отлични отношения с Дрогба и Малуда. Да го доведа обаче тук...това е друго нещо. Не сме разговаряли за това. Пато пък е играч, с който се разбирам много добре. Хубаво ми е, когато той казва добри неща за мен. Той обаче си е играч на Милан и има договор с тях. Първо, Милан трябва да искат да продават. Второ, много е важно какви условия ще ни поставят от Италия", завърши Анчелоти.

Първият мач на Карло Анчелоти начело на ПСЖ ще бъде срещу бившия му тим Милан в контрола, която ще се играе в Дубай на 4 януари.