Домакините играха без никакво напрежение и поведоха с 2:0 до почивката с голове на Роналдо и Кака, но половин час преди края съперникът намали на 2:1. В следващите минути Роналдо, Кайехон и Ди Мария се разписаха, за да оформят крайното 5:2. Второто попадение за гостите вкара Солари от дузпа в 82-та минута. На полуфиналите Реал ще срещне Байерн, който елиминира Марсилия още вчера.

Срещата в Мадрид започна с не особено високо темпо, като домакините търпеливо изчакваха своя шанс след вече оказания натиск. Проблемите с контузии на Реал явно не влияеха на представянето на тима и той бързо пое инициативата, като повечето действия в мача се развивха пред и в наказателното поле на АПОЕЛ.

Още във втората минута на мача Гонзало Игуаин бе близо до гола, но ударът му с глава от близка дистанция мина на сантиметри от дясната греда на гостите. В 5-та минута след грешка в отбраната на кипърците Роналдо не успя да се възползва от добрата ситуация, като стражът Пардо се намеси добре. В 25-та минута португалският голаджия отново бе близко до гола, но изстрелът му с глава премина над напречната греда.

Секунди по-късно той вече успя да се разпише и да открие резултата в полза на Белия балет. Попадението падна след добър пробив на Марсело отляво, който центрира и на далечната греда сам се оказа Роналдо, за да вкара за 1:0.

Около 10 минути по-късно Кака покачи на 2:0 с перфектен елегантен удар от около 25 метра по диагонал от вратата на гостите. Секунди по-рано бразилецът отново целеше горния ъгъл на далечната страна на вратата на Пардо, но неуспешно.

При два гола аванс за Реал АПОЕЛ нямаше какво да губи, но и не успяваше да сътвори интересни атаки. Малко преди почивката домакините можеха да водят и с класически резултат, но ситуацията не бе оползотворена по най-добрия начин от Кака и Роналдо.

През втората част кипърците демонстрираха повече спокойствие, но така и не се изтеглиха по-напред с хъс за голове. Наставникът на испанците Моуриньо направи някои промени в състава си, като със смените на Марсело, Игуаин и Гранеро се изгуби част от остротата на офанзивата на мадридчани.

В 67-та минута АПОЕЛ успя да надскочи себе си, вкарвайки гол на "Бернабеу". Аилтон намери перфектно Мандука, който след като преодоля Алтънтоп стреля хладнокръвно по земята, за да намали на 2:1.

Отговорът на Роналдо не закъсня и около 10 минути по-късно той се разписа втори път днес, изпълнявайки страхотно пряк свободен удар от малък ъгъл.

Пет минути преди края Кайехон вкара за 4:1 след пас на Ди Мария, но гостите не се отказаха и стигнаха до дузпа секунди по-късно. Естебан Андрес Солари вкара технично за 4:2, което изглеждаше добър резултат за кипърците с оглед на показаната игра.

В 84-та минута Анхел Ди Мария вкара красиво за 5:2 и по този начин сложи точка на спора.

В последните секунди играчите на Реал показаха известна липса на концентрация и при повече желание АПОЕЛ можеше да отбележи още един гол, но до такъв не се стигна.

На полуфинала Моуриньо и възпитаниците му ще се изправят срещу Байерн (Мюнхен), който вчера отстрани Олимпик (Марсилия). Първите мачове са на 17/18 април, а реваншите на 24/25 април, информира Novsport.