"Уважаеми дами и господа.

През целия си съзнателен живот градих с много търпение, труд и на базата на последователни успехи у нас и в чужбина, име на доказан професионалист. Ето защо няма да позволя то да бъде цапано и използвано с други цели освен за една-единствена, а именно - любимият ми отбор да бъде номер едно в първенството ни, както и пример за подражание.

Поради тези мои съображения съм решен да защитавам репутацията си и тази на ЦСКА докрай. В неделя, 02.09.2012 година, гражданските ми права бяха грубо погазени чрез репортаж в предаване в една от водещите национални телевизии. В дългогодишната ми кариера съм имал отлични отношения с медиите и знам, че етиката изисква да бъде дадена думата и на двете страни. Тъй като до този момент никой от въпросната телевизия не ме потърси за право на отговор по куп безпочвени обвинения, съм длъжен да реагирам на провокацията.

Целенасочената и съшита с бели конци атака срещу мен няма да успее и този път. Защо? Защото всичко изговорено е лъжа с една единствена цел – да очернят името ми. Причината за провала на зложелателите ми и фалшивия им компромат е съвсем проста – нито едно от твърденията на някакъв глас от телефонната слушалка, НЕ Е истина!

Веднъж вече уверих обществеността, че комисионни в джоба на Стойчо Димитров Младенов никога не са влизали. Това не се е променило и до днес, а няма и да се промени нито утре, нито когато и да било в живота ми занапред. Все пак милионите привърженици на ЦСКА, пред които винаги ще свалям шапка, трябва да знаят истината. Сметка в посочената от телефонния глас португалска банка "Espirito Santo", НЯМАМ! Това лесно може да се докаже.

По тези и по всички останали обвинения, мога да кажа цялата истина. Тя обаче към този момент е предмет на вътрешноклубна конфиденциална информация.

С уважение: Стойчо Младенов

Старши-тренъор на ЦСКА".