Въпитаниците на Жозе Моуриньо прекъснаха серия от шест поредни победи на "Сантиаго Бернабеу" в Примера дивисион и загубиха точки в шампионата на собствен терен за първи път след равенството 1:1 срещу Валенсия на 19 август. Така столичани събраха 33 точки и останаха на трета позиция с изоставане от 10 точки след лидера Барселона, който по-късно днес приема втория Атлетико Мадрид.

Реал имаше сериозно териториално превъзходство срещу гостите, но многобройните пропуски пред вратата на Франсиско Касия се оказаха фатални. Лука Модрич нацели лявата греда на Касия в 27-ата минута, а четири минути по-късно Еспаньол изненадващо поведе. При контраатака Жоан Верду изведе Серхио Гарсия в добра позиция и нападателят реализира първия си гол за сезона с прецизен удар от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на Икер Касияс.

В 40-ата минута Месут Йозил изведе Кристиано Роналдо сам срещу вратаря в наказателното поле, но Касия успя да избие с крак удара на португалеца от 7-8 метра. Секунди преди почивката Реал изравни. Сами Кедира центрира от дясно и Роналдо засече от въздуха от 5 метра за 1:1.

Домакините започнаха много силно през второто полувреме и още в 48-ата минута Роналдо пусна пас в ляво в пеналта към нахлуващия на скорост Фабио Коентрао, който напредна и с шут по диагонала от ъгъла на малкото наказателно поле направи 2:1.

В 53-ата минута Йозил изведе Анхел Ди Мария в чиста позиция, но резервата не успя да преодолее Касия. Малко по-късно удар на Ди Мария от 20 метра се отби от напречната греда. Домакините продължиха да създават и да пропускат положения и две минути преди края бяха наказани, съобщи БТА.

След центриране от корнер от ляво и разбъркване в пеналта Ектор Морено върна топката с глава в малкото наказателно поле и Хуан Албин засече в мрежата за 2:2. Така Еспаньол записа трето поредно равенство в шампионата, но остана на предпоследното място с 12 точки, но само на точка от спасителната зона.

szólj hozzá: Real Madrid vs Espanyol - 2-2 (All Goals)