Стеван Йоветич откри за гостите с красив гол в 9-ата минута. В даденото от съдията продължение ветеранът Радостин Кишишев успя да изравни. През втората част българите заиграха много по-добре и заслужено вкараха нови три попадения. Резервата Димитър Телкийски даде тон в 48-ата минута. В последните минути Бербатов от дузпа и друга резерва - Домовчийски оформиха крайния резултат.
България се измъчи през първото полувреме. След 45 минути игра резултатът бе 1:1, като нашите стигнаха до изравнителен гол в последните секунди на първата част чрез Радостин Кишишев. Преди това Стеван Йоветич вкара невероятен гол и изведе черногорците напред. Българският отбор започна агресивно мача и упражни натиск. Въпреки това, в 9-ата минута гостите стигнаха до гол след невероятен удар на Стеван Йоветич. Младата звезда на Фиорентина пое топката в централната зона, напредна и с топовен удар оплете кълбото в горния ляв ъгъл на Димитър Иванков. След попадението "лъвовете" имаха възможност да изравнят, но Стилиян Петров не успя с глава да отправи точен удар, оставен в чиста позиция.
18-ата минута Дамянович премина през Кирил Котев и влезе в наказателното поле на България. Димитър Иванков се намеси отлично и с крак успя да спаси сигурен гол. Четири минути по-късно отново Иванков трябваше да се намесва след опасно центриране в наказателното поле на България. В 24-ата минута хубава триходова атака на "трикольорите" завърши с опасен удар на Чавдар Янков, който обаче мина на сантиметри от гредата. Шест минути по-късно Йоветич открадна топката, намери Дамянович, който се справи с българската отбрана и излезе срещу Иванков, но стражът отново спаси. В 35-ата минута вратарят на гостите Полексич на два пъти се намеси решително. Стражът на до болка познатия ни тим на Дебрецен изби от голлинията удар на Бербатов, а впоследствие и след техничен шут на Манолев. Следващите минути преминаха с териториален натиск на България. Въпреки това до чисти положения пред Полексич не се стигаше. Все пак в даденото от съдията продължение на първата част Радостин Кишишев успя да изравни.
На полувремето Станимир Стоилов пусна в игра Димитър Телкийски на мястото на трагичния Кирил Котев. Смяната се оказа златна, като само три минути след началото на втората част Мечо се разписа. Той получи отличен пас от Бербатов и прати топката в мрежата. След гола гостите се опитаха да упражнят натиск, но това не им се отдаде. Наставникът на Черна гора се опита да освежи играта, но това не даде резултат.
В 71-ата минута Вучинич се оказа в опасна близост до вратата на България. Иванков обаче отново се намеси на ниво и спаси. В следващите минути гостите упражниха натиск. В 75-ата минута Пекович стреля от далечна дистанция, но шутът не затрудни Иванков. Черна гора не намери начин да стигне до чисти положения пред българската врата. От своя страна нашите дочакаха своя момент и в 84-ата минута Димитър Бербатов проби в назателното поле и бе съборен от защитник на съперника. Съдията Асумаа отсъди дузпа. Зад топката застана Бербо, който не трепна и се разписа за 3:1. Попадението е много важно за звездата на България, тъй като той не се бе разписвал за националния отбор повече от година.
В 89-ата минута Мирко Вучинич стреля много опасно от пряк свободен удар, но топката мина покрай врата. В даденото от съдията продължение нападателят на Херта Валери Домовчийски реализира първия си гол за представителния тим на България. Домо завърши отлична атака на "трикольорите", като бе изведен само срещу Полексич и с точен удар оформи крайния резултат.