Ето какво каза Тодор Батков:
"С трансферите през изминалите 10 години се занимаваше кой ли не и се случваха всякакви неща. В Русия трансфери се правят трудно, но ние имаме реализирани такива като Ричард и Жеан Карлос. Сега нещата по нищо не се различаваха от предишните пъти. Утре ще подам жалба в прокоратурата. Няма да конкретизирам дали става въпрос за заложни къщи. Не разбирам от хазарт, но говорих с хора от службите, които се заниват с това.
Лишиха Левски от домакинство, приема Черноморец в Стара Загора
Гонзо: Има тенденция срещу Левски, нуждаем се от подкрепата на феновете
Най-големият азиатски сайт е свалил коефициента си за победа на ЦСКА от 3,20 и е спрял да приема залози, както са направили и други големи заложни къщи. Зад тези провокации стоят реални хора, които са идентифицирани. Установена е всяка тяхна стъпка в България, българските им помагачи и аз се надявам, че те ще получат заслуженото от българското правосъдие. Ако не декларирам, че ще извадя историята с техните снимки и ще помоля те да получат народната любов.
Говоря неслучайно, познавате ме, разбирате, че съм много бесен. Получих официално писмо, в което бяха посочени трансферни суми. Общата сума беше 5 милиона евро, плюс за единия футболист голям процент от трансферни права при бъдещ трансфер. През цялото време съм бил в контакт със спортно-техническото ръководство. Не е било без тяхното знание, напротив.
Първият ми въпрос беше, че сделката трябва да се затвори ултимативно до 20-и, а ние знаем, че на 20-и е мача. Между другото и мениджърите на футболистите участваха при разговорите в София, защото тези хора се срещаха и с футболистите поотделно и договаряха условия и с тях. Проблемът е, че въпросния клуб има ситуация, здравословни проблеми има там и е направил постъпки както в местната федерация, така и в УЕФА, да получи по изключение възможност да картотекира футболисти.
Смятам, че проявих най-добра грижа, както за клуба така и в по-голяма степен за футболистите, защото им бяха предложени много добри условия и реален шанс да играят в шампиона на Русия и в Шампионската лига.
В края на крайщата от силните отбори в Русия Рубин е единствения отбор, чийто президент аз не познавам. Другите ги познавам, Слава Богу и всичко това неслучайно е направено специално. Защо не ми се обади Мирчо Димитров, ако е знаел. Той ми има телефона. Между другото Мирчо е човекът, който доведе бразилците, които струват 2 милиона евро, от които Жеан Карлос струва един, а после с 300 зора го продадохме за половин милион.
От днес една от българските спецслужби започна да привиква всички по моя молба, макар че те по закон са длъжни. Това беше идеята. Да, пристигат в Москва, посрещат ги реални хора, реални S-класи, настаняват ги в реален петзвезден хотел. Казват "прегледът няма да се състои днес, ще се състои утре", при което аз казвам "моментално си събирайте багажа, утре в 9 часа "Аерофлот" лети, в 11 и половина сте тук.
След малко се появяват реални хора и казват "абе клиниката, в която се правят прегледите, е с особен режим, трябва да ви извадим пропуски, дайте да видим паспорти", записват данни и другия ден отиват на преглед. Обещавам ви, аз ще настоявам това, което направи прокуратурата и службите, които се занимават, да бъде разгласено, ако не аз ви обещавам, че ще разглася, поне ще покажа хората, които са установени и няма да има милост за тях, повярвайте ми."

Няма да забравя фразата, без да уточнявам кой от ръководството "абе ще вземем да паднем от ЦСКА". Тогава ми казаха "ние ако ЦСКА не бием с тези футболисти, за какво се борим."

Знам решението на Дисциплинарната комисия. Няма да обжалвам. Не прави чест на хората, които са били със свастиките. Аз ще държа, ако все още има техника, да ми ги дадат, аз ще ги извадя на сайта, защото това са врагове на Левски. Второ – никой не може да се будалка с Левски. Няма да бъде мача в Стара Загора, където още преди да заседава комисията, Черноморец си беше уредил хотел, а ще бъде в друг град, утре ще разберете кой."
Аз като Иванушка Глупака излязох. Да, ако тия, които искаха скункса да ми дават, нямаха основание, тогава, но в края на крайщата, аз ли трябваше да изляза да вкарвам головете. Сега си заслужавам скункса. Обещавам ви, ако ми дадат скункса, тия които ми го докараха, ще го изядат, независимо от какъв материал е, обещавам ви го това.
И второ – да, лошото е, че загубихме, но всяко зло за добро. Напоследък винаги почваме трудно, но до края има още 25 мача. Оттук нататък, мисля, че по съвсем различен начин ще бъде моето отношението към футболистите.
Какво пък странно има четирима футболисти да преминат от един отбор в друг. Ето примерно лятото, ние се интересувахме от един от тези, които отидоха в ЦСКА. И четиримата са добри футболисти, които аз искам да кажа, че от две години аз питам постоянно спортното ръководството "- Абе тоя Иван Стоянов дайте да го вземем, харесва ми. – Не, ние имаме по-добри." Още тогава Лечков, чест му прави, каза "виж, Батков, те са пакет. Ако ги искаш всичките – плащаш, който плати първи, ще ги вземе". Така че в края на крайщата и това го има във футбола. Не мисля, че футболистите, които така се разходиха до Москва за сметка на клуба, спаха там за сметка на клуба, не заслужават да играят в Рубин.

Чорни: Батков заслужава доверие
Хазартният душманин на Левски е спонсор в Англия
От Рубин: Левски е жертва на крупна измама
Фенклубът на Левски отрече да готвят провокации срещу Батков
Левски ще проведе Общо събрание на 25 септември