"Разбрахме се със старши треньора на ЦСКА Любослав Пенев футболистите, на които ще разчита за приятелската среща в събота, да се настанят в петък в хотелски комплекс Пирин. В този контролен мач ще отсъствуват шестимата футболисти от армейския отбор, които са заети с квалификационните срещи за световното първенство на А отбора на България. Еуфорията в Банско е невероятна. Непрекъснато ми се обаждат привърженици на нашия отбор, за да чуят от мен това истина ли е. Известно е, че любителите на футбола в град Банско, освен фенове на местния отбор, са фенове и на ЦСКА. Надявам се на терена да има феърплей, а от трибуните феновете да аплодират проявите на 22-мата футболисти по цивилизован начин.
Искам да благодаря на ръководството на армейския клуб и лично на старши треньора Любослав Пенев за това, че се отзоваха на поканата на ръководството на клуба и най-вече на кмета на общината Александър Краваров и ще удостоят с внимание спортната общественост в Банско. В досегашната история на футбола в Банско не е идвал отборът на ЦСКА. Тържествени вечери за двата отбора няма да има, защото веднага след контролния мач възпитаниците на Любослав Пенев ще отпътуват за столицата. Желаещите да посетят този мач ще трябва да заплатят входен билет само от 2 лева", сподели Красимир Горанов-изпълнителен директор на ПФК Банско.
Старши треньорът на отбора от Банско Красимир Манолов определи пристигането на отбора на ЦСКА в Банско така: "Чест е за всички нас че ще играем срещу най-добрия отбор в България, който в момента е и участник в лига Европа. Нашите футболисти ще имат допир с футболистите на ЦСКА на терена. Очаквам да има интрига и прездизвикателство в този двубой. Все пак се срещат първенецът от "А" група с лидера на Западната Б група. Надявам се в събота от 11 часа на стадион "Свети Петър" да се получи един интересен мач, изпълнен с красиви изпълнения и нека победи по-добрият на терена. В този двубой ще дам шанс на всички налични футболисти, защото за тях това ще бъде един голям спомен".
Мнение за предстоящия контролен мач с ЦСКА дадоха и трима от футболистите на ПФК Банско.
Александър Митушев - 19 годишен, защитник на ПФК Банско: "Привърженик съм на ЦСКА още от дете. До момента не съм пропуснал да наблюдавам техен мач. През 2007 година имах щастието, макар и само на 17 години, да играя с фланелката на Беласица в мач за първенството на А група срещу ЦСКА на стадион Цар Самуил. Този момент ще остане паметен за мен. Отдава се възможност да изляза на терена срещу армейците и в събота, но вече с фланелката на ПФК Банско. Всички мои колеги приеха със задоволство вестта, че ще играем в събота срещу лидера в А група. Стягаме се за успех, колкото и невероятно да изглежда за някои. Аз и колегите ми играем силно срещу силните. Очаквам трибуните да са изпълнени до край и да бъдем подкрепяни от нашите приятели, които ни придружават и при гостуванията ни навън. Радвам се че ще се видя с приятеля ми Маркиньос, с когото играхме заедно в Беласица.
Александър Якимов, 20 годишен, атакуващ халф на ПФК Банско: "Срещу отбора на ЦСКА съм излизал само като юноша. За първи път в събота ще мога да играя , макар и в контролен мач, с армейците. Това е една моя детска мечта. В този отбор имам доста приятели, между които Спас Делев, Иван Иванов, Павел Виданов и вратаря Иван Караджов. Не всеки ден се случва да се срещнеш очи в очи с футболист на ЦСКА на терена. Ще дам всичко от себе си за да не се посрами отборът ни срещу най-силния тим в момента в България".
Николай Бойчев, 30 годишен, атакуващ халф на ПФК Банско: "Около 20 мача до момента съм изиграл срещу отбора на ЦСКА, в които съм отбелязал четири гола. До момента съм играл в Левски, Кремиковци, Академик, Металург, Беласица, Рилски спортист, Велбъжд, Чавдар Етрополе, Марек и сега в Банско. Тръпката преди този мач, макар и контролен, е голяма. Очаквам да се представим на ниво и да зарадваме ръководството и феновете ни. Това е голям престиж за това, че ще се срещнем с колегите от ЦСКА. Надявам се да направмим съботния ден празничен за банскалии".