ЦСКА направи слаб мач, като за 90 минути "армейците" създадоха едва едно чисто голово положение, пропиляно от Данчо Тодоров. Освен това защитата на "армейците" често бе неориентирана и само решителните намеси на Караджов предотвратиха по-изразителна загуба за българския отбор. На противоположния полюс бе представянето на Базел. Избраниците на Торстен Финк бяха отлично подредени на терена, стояха добре във всички фази на играта и заслужено си тръгнаха от "Васил Левски" с пълен актив от точки.
Любо Пенев: Това са ни възможностите, изнесоха ни лекция
Гостите от Швейцария започнаха по-добре срещата и още в 6-ата минута бяха близо до откриване на резултата. При едно дълго подаване защитниците на ЦСКА не се ориентираха правилно и позволиха на Щрелер да шутира опасно. Караджов обаче се намеси и изби в корнер. Българският вицешампион отговори подобаващо и само 3 минути по-късно на свой ред бе близо до гола. Данчо Тодоров бе оставен сам в полето на Базел, но от няколко метра нанесе изключително неточен удар. Интересните моменти на "Васил Левски" продължиха и в 11-ата минута Фрай направи сериозен пропуск, след като от 3-4 метра не успя да уцели българската врата. В 18-ата минута Иван Стоянов получи отличен пас от Янчев и навлезе в наказателното поле, но там се засуети и в крайна сметка не успя да отправи удар към вратата на Базел.
В 20-ата минута защитата на ЦСКА допусна нова груба грешка, която бе наказана от Алекс Фрай. Опитният нападател се възползва от дълго подаване и неориентирана игра на Котев, напредна в полето и останал сам срещу Караджов не сгреши - 0:1. Малко по-късно отново Котев допусна грешка и позволи на Фрай да шутира, но този път нападателят не бе точен. До края на полувремето гостите играха добре групирани в защита и не позволиха на "червените" да застрашат вратата на Коломба. За сметка на това грешките в отбраната на ЦСКА продължиха и при една от тях в 39-ата минута Фрай можеше да вкара втори гол. Нападателят отново излезе очи в очи с Караджов, но този път стреля в страни от вратата.
На полувремето Любо Пенев направи първата си промяна в състава. На терена се появи Бранеков, който замени Котев. Първата голова възможност след почивката отново бе за Базел. В 58-ата минута Фрай получи отлична топка и нанесе удар от 4-5 метра, но в последния възможен момент Бранеков излезе на пътя на коженото кълбо и предотврати сигурен втори гол във вратата на Караджов. Малко преди тази ситуация Пенев пусна в игра Руи Мигел, който замени Иван Стоянов. В 63-ата минута добрата игра на Базел даде резултат.
Карлитос центрира от дясно и този път Фрай с глава не сгреши - 0:2. При този резултат Пенев реши да рискува и пусна в игра нов нападател, в лицето на Владимир Манчев, който замени неубедителния Маркиньос. Въпреки промените, "червените" така и не успяха да стигнат до чисто голово положение.
Футболистите на Базел стояха отлично подредени на терена, като не оставиха никакви свободни пространства пред нападателите на българския тим. За сметка на това момчетата на Торстен Финк можеха да вкарат трети гол, ако не бе добрата намеса на Караджов след удар на Фрай. До края на срещата положението на терена не се промени и в крайна сметка Базел заслужено спечели трите точки.