Въпреки че в състава на "червените дяволи" се завърна Уейн Рууни, в групата за мача със сигурност ще попадне и Майкъл Оуен.
"Рекордът на Оуен в Ливърпул е този, който го откроява от останалите. Майкъл бе в този клуб повече от десет години и отбелязаните голове за Ливърпул са тези, които го поставят сред най-добрите им нападатели за всички времена", коментира сър Алекс Фъргюсън.
"Всичко това би трябвало да го постави в добри отношения с феновете на Ливърпул, но ще бъде интересно да видим какви ще са реакциите. Каквото и да се случи обаче, той има опит, за да се справи", допълни мениджърът на Юнайтед.
"В историята има много малко футболисти, които са играли и за двата клуба. Пол Инс не бе приет добре от нашите фенове, след като премина в Ливърпул. Може би ще се случи същото и с Майкъл в неделя, но все пак е трудно да се каже. Той има 10 или 11 години с този клуб. Не мисля, че това ще бъде проблем за него. Всеки иска да бъде харесван, но не смятам, че това ще го притесни. Оуен е способен да вкара в всеки мач, включително и в двубой от най-високо ниво. Правил го е през цялата си кариера и го е доказал. Знаехме това, когато го привлякохме. Всеки клуб би го купил, достатъчно е само да погледнете в автобиографията му."
"Когато се срещнахме през лятото нито за миг не сме говорили за Ливърпул. Дори не съм мислил за това. Той просто искаше да дойде при нас. Всичко беше ясно. Искаше да се върне в голям клуб и да играе в Европа", завърши Фъргюсън.
Само преди няколко дни самият Оуен призна, че очаква да бъде бурно освиркван от феновете на "червените", за които преди няколко години бе истинска икона.