ЦСКА изглеждаше невероятно разконцентриран и играеше без никаква идея през всичките 90 минути срещу Миньор. Перничани напълно заслужено стигнаха до трите точки, не и без брилянтните изяви на вратаря на тима Ивайло Иванов. Юношата на "червените" спаси всичко, което имаше включително и дузпа през второто полувреме. След наистина разочароващата игра на ЦСКА срещу Базел, всички фенове на "армейците" се надяваха да получат поне частичен реванш срещу Миньор, но за сметка на това сега ще има още срам за тях поне до следващия мач. Момчетата на Тони Велков пък показаха, че имат какво да дадат, и след тежките мигове за младия треньор и тима му, сега "жълто-черните" заслужено се радват.
Миньор игра изключително правилно, чакаше своите моменти, и се възползва от почти всички грешки в защитата на ЦСКА. Перничани действаха предимно на контраатака, и се отбраняваха компактно, за да стигнат до убедителния успех. Още в 14-та минута гостите можеха да открият резултата, след грешка на Иван Иванов, която позволи на двама футболисти на Миньор да излязат сами срещу Караджов, но страничният рефер спаси "червените" като вдигна доста спорна засада. Само минута по-късно обаче перничани получиха реванш – Атанас Николов се отскубна от защитата и получи извеждащ пас от дълбочина, напредна и успоредно на голлинията центрира към Румен Трифонов и той от няколко метра нямаше проблеми срещу Караджов за 0:1.
След като получиха гол във вратата си, вместо да се стреснат, играчите на Любослав Пенев заиграха още по-стреснато, и позволиха на съперника дори повече да владее топката. Все пак в края на полувремето Спас Делев имаше възможност да изравни, но трудният му удар от движение бе спасен от Ивайло Иванов. В края на първата част и в началото на втората, двамата съсобственици на ЦСКА последователно Димитър Борисов и Иво Иванов напуснаха местата си в ложите на "Българска армия", след комични изпълнения на "червената" отбрана.
ЦСКА не промени нищо в играта си след почивката, и не след дълго вече изоставаше с два гола. В 53-та минута Господинов центрира от пряк свободен удар, и на далечната греда Даниел Златков бе заел най-добрата позиция, за да се разпише с глава. До 65-та минута Любо Пенев извърши и трите си смени, като в игра се появиха Давид Силва, Владо Манчев и Тодор Янчев. Реферът Радан Мирянов раздаваше доста щедро жълтите картони, особено в ущърб на Миньор, и логично в 70-та минута гостите останаха с човек по-малко, след второто официално предупреждение за Христо Господинов.
Четири минути по-късно бившият футболист на ЦСКА Адриан Олегов направи дузпа срещу Владо Манчев, а зад топката застана Мишел Платини. За пореден път в 75-та минута Ивайло Иванов се изяви страхотно, като усети ъгъла и спаси шута на Платини от бялата точка. До края на двубоя ЦСКА осъществи много продължителни атаки, но те протичаха изключително хаотично, и рядко завършваха с удар към вратата. Четири минути преди края Платини с глава удари гредата, след рикошета и Владо Манчев игра с глава, но направо изчисти топката, вместо да я прати в мрежата от три-четири метра.
Вече в продължението срещата Валмир намери добре Румен Трифонов, който пробяга сериозна дистанция, навлезе отляво в пеналта и прехвърли Караджов за финалния пирон в ковчега на ЦСКА – 0:3.
С победата Миньор се изравни по точки с Левски и Славия, и заема осма позиция във временното класиране.