Утешението на мадридчани може да е само, че предстои реванш за Купата на краля, на "Сантяго Бернабеу", но след показаното днес, вече никой не може да е сигурен, че това има значение.
Мануел Пелегрини направи малко размествания в състава си, като в повечето зони действаха обичайните титуляри, а атаката на тима бе водена от Раул и Карим Бензема. Наставникът на Реал даде почивка на някои свои защитници, както и на вратаря Икер Касияс, като в рамката застана Йежи Дудек. Отбраната на "белите" бе просто в потресаващ вид, като всички в нея се надпреварваха кой ще направи повече грешки. Типично в стила на Реал, получили гол, футболистите от столицата се хвърлиха в атака безразсъдно, и така станаха лесна плячка за напълно непретенциозния си съперник.
Върхът на идиотските прояви в бяло бяха автоголът на Алваро Арбелоа в 22-та минута и третото попадение на Ернесто пет минути преди почивката. Другите попадения бяха дело на Борха, който се разписа в 16-та и 52-та минути. Със сигурност това е една от най-срамните загуби в историята на Реал, но същевременно и най-славната в тази на Алкоркон.
Малкият провинциален тим, с 38-годишна история, направи най-титулуваният европейски клуб да прилича на футболно джудже, с хъс, атакуващ стил и много жажда за игра. През първото полувреме именно Алкоркон доминираше по целия терен, като имаше повече владение на топката и повече удари към вратата на Дудек, от които паднаха три попадения. След почивката Пелегрини опита някои смени, но почти нищо на терена не се промени и Реал застрашаваше противниковата врата най-вече с далечни шутове и от статични положения.
Въпреки реванша, едно е сигурно – Алкоркон е отборът, който повече заслужава да играе в следващия кръг на турнира за Купата на краля. А героите Дудек, Арбелоа, Албиол, Метцелдер, Дренте, Диара, Гути, Гранеро, Ван дер Ваарт, Раул, Бензема, Гаго, Марсело и Ван Нистелрой трябва сериозно да си помислят за страницата, която написаха в хрониката на Реал Мадрид, пред 3000 зрители на "Мунисипал де Санто Доминго" в Алкоркон.