В 14 мача Дрогба и компания победиха основните си претенденти през този сезон Манчестър Юнайтед (1:0), Ливърпул (2:0) и Арсенал (3:0). Челси вече има 36 точки в своя актив, на 5 пред шампиона Юнайтед. Арсенал са 4-и с 25.
"Артилеристите" поеха инициативата след първия съдийски сигнал. Насри, Фабрегас и Денилсон комбинираха добре, но опасности пред Чех нямаше. Все пак играчите на Арсен Венгер се опитаха от дистанция да затруднят чешкия страж, но вратата на "сините" остана суха. Постепенно Челси започна да организира много опасни атаки като повечето от тях бяха по левия фланг. Саня изнемогваше и първият гол бе въпрос на време. Проливният дъжд пък продължи да вали над Лондон.
Анелка излезе на отлична позиция в 19-ата минута, Саня го събори в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. В 41-ата минута защитата на Арсенал рухна. Ашли Коул направи за смях Саня, центрира и Дрогба от въздуха засече топката във вратата на Алмуния. Това бе 9-ият гол за национала на Кот д’Ивоар в 11 мача срещу "топчиите".
В 45-ата минута Ашли Коул отново центрира отляво и Вермален отклони "коженото кълбо" в собствената си мрежа – 2:0 за Челси след едно полувреме игра.
На почивката Арсен Венгер усили нападателната си мощ като пусна в игра Уолкът на мястото на Сонг. В 48-ата минута Аршавин отбеляза гол, но попадението му бе отменено заради фаул срещу вратаря Чех. Последваха още две добри възможности за домакините, пропилени от атакуващите футболисти на Венгер.
В 62-ата минута тимът на Челси бе на косъм от трети гол, но Алмуния отрази шута на Лампард. Венгер претендираше за нарушение срещу Вела на границата на наказателното поле на Челси в 68-ата минута, но Маринър отново остана безмълвен.
Постепенно отборът на Челси изнесе играта в средата на терена и до 80-ата минута опасни положения пред двете врати нямаше. В 85-ата минута феновете на Арсенал, недоволни от играта на своите любимци, започнаха да напускат "Емиратс". Минута по-късно Дрогба вкара втория си гол в мача. Голмайсторът на Челси застана зад топката при пряк свободен удар за своя отбор от около 25 метра и със страхотен изстрел в ъгъла на Алмуния направи 3:0.
Малко по-късно Анелка можеше да отбележи нов гол във вратата на Алмуния, но топката мина на сантиметри покрай гредата. В допълнителното време пък Маринър не отсъди дузпа за Челси, след като Малуда бе повален в наказателното поле. Класически успех за Челси и тежка загуба за Арсенал.