Двубоят започна нервно, като в началните минути играта често бе накъсвана заради нарушения. Първата добра атака в мача дойде чак в 26-ата минута и бе дело на гостите от Ловеч. Бразилецът Дока нахлу опасно от ляво и отправи силен удар, но топката не попадна в очертанията на вратата на ЦСКА.
Любо Пенев: Това е лицето на ЦСКА
5 минути по-късно Христо Янев опита далечен шут, но стреля право в ръцете на Чавдаров. Най-спорният момент за първата част бе в 32-ата минута, когато Ивелин Попов падна в пеналта на ЦСКА и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена.
Домакините организираха първата си по-сериозна атака в 37-ата минута. Тимонов изведе отлично по крилото Делев, но центрирането на нападателя бе отлично пресечено от Голубович.
В 41-ата минута Христо Янев изпълни прецизно свободен удар и заби кълбото под напречната греда, но Здравко Чавдаров с мъка изби в корнер. ЦСКА започна по-активно второто полувреме и още в 47-ата минута Йордан Минев отправи опасен удар, който мина на сантиметри от горната греда.
60 секунди по-късно домакините откриха резултата след брилянтен гол на Спас Делев. Нападателят нахлу в полето на Литекс, финтира Михаил Венков и с прецизен удар с левия крак оплете кълбото в мрежата на гостите - 1:0! Последваха няколко силни минути за Литекс, като момчетата на Ангел Червенков се хвърлиха в атака в търсене на изравнителен гол. От своя страна ЦСКА заигра на контраатаки, при една от които бе близо до ново попадение.
Отново Спас Делев опита късмета си, но този път топката излезе в аут.
20 минути преди края на срещата Тодор Янчев премина през двама притивникови играчи и нанесе плътен удар, но Голубович изби в корнер.
В заключителните минути на срещата гостите заиграха с трима нападатели, но и това не даде желания резултат и Литекс напусна турнира победен.